I.Q Holidays
ΕΤΑΙΡΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναζήτηση
el  en  it  
IQ Partners
IQ Newsletter
Αθήνα
14°C
Σποραδικά σύννεφα


Παρίσι
3°C
Συννεφιασμένος


follow us:
Facebook Twitter Blogger
Αρχική > ΠΑΡΙΣΙ - DISNEY ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 > ΑΣΙΑ > ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΜΥΡΝΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΣμύρνηΣμύρνηΣμύρνηΣμύρνη

ΣΜΥΡΝΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
8 ημέρες αεροπορικώς
 

 
1η Ημέρα:            ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα πάρουμε την πτήση για Σμύρνη.  Άφιξη στο αεροδρόμιο “MENDERES”  και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο.  Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα.  Θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη.  Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» (MaviSehir) και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης.  Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά.  Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού.  Ελεύθερος χρόνος για να τον διαθέσετε στην απέραντη αγορά Kemeralti. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η Ημέρα:            ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ
Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στη σπουδαία αρχαιολογική πόλη της ΕΦΕΣΟΥ. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση στην αρχαία πόλη με αφετηρία την Αρκαδική οδό. Αμέσως μετά το πασίγνωστο λιμάνι ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ) μας περιμένει για να μας υποδεχτεί στις αγορές και τα καταστήματα, την παραλιακή ζώνη και το κάστρο του. Συνεχίζουμε για το χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ,  με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η Ημέρα:  ΣΜΥΡΝΗ – ΒΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα ΒΟΥΡΛΑ (με την οικία του  μεγάλου εθνικού μας ποιητή Γ. ΣΕΦΕΡΗ) και τα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα). Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η Ημέρα:  ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΪΒΑΛΙ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ 
Μετά το πρωινό, αφήνουμε τη Σμύρνη και αναχωρούμε για Πέργαμο, όπου θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη. Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, όπου λατρευόταν ο θεός της ιατρικής Ασκληπιός.  Συνεχίζουμε για το Αϊβαλί.  Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί, επίσης, το εμπορικό κέντρο της περιοχής μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" όπου βρίσκονταν οι άλλοτε εσωτερικοί λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι.   Ακολούθως αναχωρούμε για το Τσανάκαλε.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η Ημέρα:  ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΤΡΟΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρόγευμα και αφού περιηγηθούμε στο Τσανάκκαλε, θα φθάσουμε στην αρχαία πόλη της θρυλικής Τροίας, φημισμένη για τον Τρωικό πόλεμο. Εν συνεχεία, περνώντας τα Δαρδανέλλια, θα φθάσουμε στην Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
6η Ημέρα:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την κλασσική περιήγηση. Αρχίζουμε από τον Ιππόδρομο, όπου υψώνονται τρεις σημαντικές στήλες (Αιγιαπτιακός Οβελίσκος, η στήλη των Όφεων και η στήλη της Πλεκτής Πέτρας). Στη συνέχεια θα μπούμε στο Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, μοναδικό τζαμί με έξι μιναρέδες. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το σπουδαιότερο μνημείο της Βυζαντινής κληρονομιάς την Αγία του Θεού Σοφία, σημείο αναφοράς της Βασιλεύουσας. Μετά κατηφορίζουμε για να θαυμάσουμε  τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού, τη μεγαλύτερη από τις εξήντα που κτίστηκαν στα Βυζαντινά χρόνια και τέλος θα επισκεφτούμε το παλάτι Τοπ Καπί, που επί 600 χρόνια έγινε κέντρο διοίκησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα προσφορά του γραφείου μας ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ! Διανυκτέρευση.
7ηΗμέρα:  ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο, όπου και θα κάνουμε βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού.  Επιστροφή στην Κων/πολη και χρόνος ελεύθερος.  Διανυκτέρευση.
8η Ημέρα:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και την τελευταία μας ημέρα, συνεχίζοντας την περιήγηση της πόλης, θα δούμε το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της χώρας, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) με τα θρυλικά ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών. Τέλος θα υπάρξει χρόνος ελεύθερος στη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά, για τα τελευταία μας ψώνια.  Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. 
 
Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 
Στην τιμή περιλαμβάνονται :
 • Αεροπορικά εισιτήρια AΘΗΝΑ- ΣΜΥΡΝΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα. 
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη, μία (1) διανυκτέρευση στο Τσανάκκαλε και τρείς ( 3) διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Τέσσερα (4) γεύματα ή δείπνα.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο.
 • Εισιτήρια πλοίου για τα Πριγκηπόνησα.
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται :
Φόροι αεροδρομίων.
Είσοδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων.
Ποτά στα γεύματα, φιλοδωρήματα.
Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ !!

ΠΤΗΣΕΙΣ:
ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ    PC806  12.50 – 13.45 PEGASUS  AIRLINES
ΚΩΝ/ΛΗ– ΑΘΗΝΑ      PC 745  10.30 – 11.50 PEGASUS  AIRLINES
&
ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ PC746 12.30 – 13.55  PEGASUS AIRLINES         
ΣΜΥΡΝΗ– ΑΘΗΝΑ     PC 805 11.10 – 12.10  PEGASUS AIRLINES
ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΑΣ
Πληροφορίες
Γεύματα Πρωινό
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
26/6 & 12,19/7 & 9,16/8 & 6,13/9
ΕΤΑΙΡΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΝΕΑSITEMAPΤΙΜΕΣ
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΙΣΟΛ. 2013 ΙΣΟΛ. 2012
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ
Τύποι ταξιδιών
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΕΞΩΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
Επιλέξτε ταξίδι
ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ
Ενήλικες
Παιδιά (1-12)
Από   Μέχρι
Ξενοδοχείο
Τύπος δωματίου
Τιμή Οι τιμές αφορούν ένα άτομο
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ
Ονοματεπώνυμο
Πόλη
Τ.Κ.
Νομός
Χώρα
Τηλέφωνο
Κινητό
E-mail*
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
LOGIN
Δωστε μας το e-mail σας
Εγγραφή